Fazio Associates Landscape Architects
Estelle+rendered+plan.jpg

The Estelle

The Estelle

Location: Seattle, Washington

Client: DESC (Downtown Emergency Service Center)

Completed: 2018

A private courtyard with gardening planters, bioretention planters, a decorative cable trellis system with climbing vines and benches provides active and passive outdoor amenity space for the formerly homeless men and women who live at The Estelle. A green roof on the one-story garage structure provides a pleasant view from the units above, as well as helping mitigate stormwater. The generous setback and existing street trees along Rainier Ave. S. provide ample space for landscape and enhance the pedestrian experience.

Awards: 2018 Gold Nugget Award of Merit; 2018 Puget Sound Regional Council's VISION 2040 Award; Finalist for Affordable Housing Finance Magazine's 2018 Readers' Choice Awards